Schrack Technik Romania
  • UPS – alimentare neîntreruptibilă cu tensiune

    Aici găsiți toate informațiile despre UPS-uri – alimentare neîntreruptibilă cu tensiune

Nu toate UPS-urile sunt la fel.

De ce există clase de preț diferite ale UPS-urilor, deși puterea sarcinii alimentate este aceeași? Pentru a putea acoperi segmente diferite de piață, există diferite tehnologii, care sunt mai mult sau mai puțin costisitoare și care oferă niveluri diferite de securitate.

Schrack Technik acoperă întregul spectru de putere cu ieșiri de la 240W până la 10kVA, în toate versiunile tehnologice descrise mai jos, ca unități de podea sau cu montaj în rackuri și sisteme modulare, cu alimentare monofazată sau trifazată. 

În conformitate cu EN 62040-3 există trei variante de execuție a UPS-urilor:

  • VFD (Voltage Frequency Dependent, tensiune și frecvență dependente de rețea) / Off-Line UPS
  • VI (Voltage Independent from mains supply, tensiune independentă de rețea) / Line Interactive UPS
  • VFI (Voltage and Frequency Independent from mains supply, tensiune și frecvență independente de rețea) / Online

VFD (Voltage Frequency Dependent, tensiune și frecvență dependente de rețea) / Off-Line UPS:

La un astfel de UPS, tensiunea și frecvența de la ieșire sunt direct dependente de cele de intrare. În afară de aceasta, de la intrare se alimentează un redresor care încarcă bateriile. În cazul în care tensiunea de alimentare dispare, ieșirea este comutată la un invertor care este alimentat din acumulatori. Comutarea are loc funcție de model, cu o întârziere de până la 10 ms. În multe cazuri, tensiunea de ieșire în funcționarea pe baterie este dreptunghiulară sau trapezoidală („pseudosinusoidală”). Pentru unele sarcini critice, această perioadă de întrerupere nu este admisă. În mod tipic aceste UPS-uri sunt utilizate în aplicații casnice.

VI (Voltage Independent from mains supply, tensiune independentă de rețea) / Line Interactive UPS:

Un UPS din această categorie utilizează ca parte constructivă centrală un redresor și un invertor. Redresorul generează în funcție de cerințe, din tensiunea alternativă de la intrare, tensiune pentru încărcarea acumulatorilor iar invertorul din tensiunea continuă a bateriilor, tensiunea alternativă de la ieșire. În funcționarea pe rețea, la modificarea tensiunii de intrare este reajustată tensiunea de la ieșire (AVR - Automatic Voltage Regulation), astfel încât pentru timp îndelungat nu mai este necesară trecerea la funcționarea pe baterie și astfel rezerva de baterii încărcate rămâne disponibilă în caz de urgență. Există execuții cu tensiune de ieșire trapezoidală („pseudosinusoidală”) sau sinusoidală. Întreruperea la comutarea de pe rețea pe baterie este mult mai scurtă decât la versiunea VFD (Off-Line).

VFI (Voltage and Frequency Independent from mains supply, tensiune și frecvență independente de rețea) / Online

La un UPS online, tensiunea de intrare este direcționată către un redresor care alimentează bateriile. Sarcina la ieșire este alimentată exclusiv de un invertor care, în funcționare normală, adică atunci când este prezentă la intrare tensiunea de rețea în UPS, se alimentează din redresor, iar în cazul căderii tensiunii rețelei energia provine din sistemul de baterii.

Tensiunea alternativă la ieșire este generată în orice caz – independent de calitatea tensiunii de intrare – de un invertor conectat în aval din tensiunea continuă a așa-numitului circuit intermediar. Se realizează astfel o nouă rețea independentă de intrare. Mărimi perturbatoare, ca de ex.: armonici superioare, schimbări de frecvență și căderi de tensiune pe partea de intrare nu afectează sarcina alimentată. Sarcina este alimentată întotdeauna cu o tensiune de ieșire sinusoidală și nu există niciodată întreruperi ale tensiunii.

Această execuție este soluția ideală pentru protejarea sistemelor critice ale organizației, ca de ex. dispozitive de securitate sau instalații de telecomunicații, dar și sisteme IT, pentru a asigura cel mai înalt nivel de fiabilitate.

Alte informații

UPS - GENIO Flex Plus Dual
UPS - GENIO Flex Plus Dual

SERIA GENIO FLEX PLUS DUAL OFERĂ SOLUȚIA IDEALĂ PENTRU CLIENȚI EXIGENȚI, DEOARECE ESTE VERSATILĂ ȘI PREZINTĂ O SECURITATE RIDICATĂ!

UPS - GENIO Tower Plus
UPS - GENIO Tower Plus

SERIA GENIO TOWER PLUS VĂ OFERĂ MULTE MODURI DE FUNCȚIONARE PROGRAMABILE DIFERITE, CARE ASIGURĂ O FUNCȚIONARE FLEXIBILĂ!

UPS - GENIO Dual Midi
UPS - GENIO Dual Midi

SERIA GENIO DUAL MIDI ESTE O INSTALAȚIE UPS DE MARE RANDAMENT CU DUBLĂ CONVERSIE ONLINE, CARE SUPLIMENTAR, POATE FI ȘI UȘOR INSTALATĂ!

UPS - GENIO Dual Power
UPS - GENIO Dual Power

SERIA GENIO DUAL POWER VĂ OFERĂ O CALITATE CRESCUTĂ A TENSIUNII DE IEȘIRE!

Accesorii UPS
Accesorii UPS

Schrack Technik vă oferă accesorii bine gândite pentru a acoperi toate cazurile de utilizare!

Bat-logg
Bat-logg

Acest sistem de monitorizare a bateriilor oferă o soluție orientată spre viitor și un nivel ridicat de securitate!


Înapoi la: