Schrack Technik Romania

Eficiența Fotovoltaică

Module Fotovoltaice

În piață se deosebesc două tipuri principale de module Fotovoltaice: mono și policristalin.

Mono cristalin: aceasta este o structură cristalină omogenă , care în condiții meteorologice optime (unghi de incidență de 90 °, fără acoperire de nori) are cea mai bună eficiență

Policristalin: Spre deosebire de celulele mono cristaline, structura celulară este caracterizată prin diferite orientări cristaline. Acest lucru face posibilă generarea celui mai mare randament energetic chiar și în condiții meteorologice slabe (iradiere difuză).

Tigo optimizarea performanțelor

La planificarea amplasării instalațiilor solare ar trebui evitată umbrirea. Aceasta deoarece modulele umbrite afectează randamentul tuturor celorlalte module ale unei instalații. Cu modulele Tigo Smart se pot compensa adaptările eronate cauzate de umbrire, deoarece fiecare modul poate genera puterea maximă realizabilă, indiferent de restricțiile altor module. Acest lucru permite o libertate de proiectare mult mai mare, deoarece proiectanții sunt acum în poziția să ordoneze module mai aproape de obstacole, pe care le-ar fi evitat în mod normal. Cu acești optimizatori chiar și modulele care sunt umbrite toată ziua pot genera o cantitate maximă de energie din lumina solară indirectă disponibilă. Pentru deconectarea de securitate cu TS4-A-O sunt necesare TAP și unitatea de comunicare Cloud Connect Advanted (CCA).

Optimizarea modulelor Fotovoltaice umbrite

Dacă doriți să împiedicați ca întregul sistem FV să aibă randamentul afectat prin umbrire, conectați TS4-A-O la modulele umbrite. Cu MPPT la nivel de invertor, tehnologia brevetată UHD-Core TS4 funcționează numai atunci când este necesar, astfel încât optimizați randamentul, reduceți uzura și prelungiți durata de viață a sistemului.

Optimizare cu monitorizare și deconectare de securitate

În cazul utilizării TS4-A-O pe fiecare modul FV în combinație cu kitul CCA (logger universal de date cu antenă WLAN și sursă de alimentare), nu numai că vă puteți optimiza sistemul FV, dar îl puteți monitoriza și deconecta.

Compatibil cu invertoarele de la toți producătorii de top

Tigo este compatibil cu toate invertoarele de marcă din industrie, ceea ce permite optimizarea independentă de producător la nivelul modulului. Cei mai buni producători de invertoare de pe piață au aprobat utilizarea dispozitivelor Tigo de maximizare a modulelor pentru aparatele lor. În acest fel eficiența costurilor, fiabilitatea, flexibilitatea instalației și randamentul energetic sunt combinate în mod optim.

Dimensionarea corectă a mărimii instalației

Sistemele fotovoltaice economice sunt proiectate pentru consumul anual de energie electrică al persoanelor care locuiesc într-o gospodărie. Experiența a arătat că o gospodărie familială consumă aproximativ 1100 kWh per persoană. În funcție de locul de instalare și de orientarea instalației 1 kWp produce aproximativ 900 - 1.100 kWh / an.  În exemplul nostru, în termeni pur aritmetici, un sistem fotovoltaic de 3 kWp ar fi suficient pentru a acoperi necesarul de energie al unei gospodării unifamiliale formată din trei persoane.

Instalația fotovoltaică realizează cel mai mare randament electric în timpul zilei. Gestionarea încărcării vehiculelor electrice, pompelor de căldură controlabile și sistemelor de aer condiționat pot crește semnificativ consumul propriu de energie electrică produsă FV. Cine folosește invertoare, temporizatoare, prize controlate radio sau aparate electronice moderne corespunzătoare poate decala în timp funcționarea aparatelor precum uscătoare, mașini de spălat, mașini de spălat vase și radiatoare cu infraroșu și astfel să își crească consumul propriu. Sistemele de management al energiei (Smart Home) sau KNX controlează perfect rețeaua și controlează aparatele și astfel pot optimiza suplimentar consumul propriu.

Lista pieselor FV-set 3kW, potrivite pentru zona 2 de încărcare cu zăpadă

Invertoare

Invertoarele de ultimă generație pot fi echipate suplimentar față de funcția lor principală, cu baterii pentru a optimiza consumul propriu, respectiv pentru a asigura o sursă de alimentare de urgență în caz de întrerupere a alimentării.

În cazul optimizării consumului propriu, energia care nu este consumată în timpul zilei este stocată temporar în baterie, astfel încât să poată fi folosită din nou seara.  Dacă există o pană de curent, sistemul este deconectat automat de la rețea și energia stocată nu poate fi utilizată.

Pentru a putea continua utilizarea energiei chiar și în cazul unei întreruperi de tensiune, trebuie utilizate invertoare cu funcție de alimentare de urgență.

Este recomandabil să vă definiți propriile circuite cu consumatorii care ar trebui să fie alimentați în continuare în caz de pană de curent (lumină, prize, frigider, camere de supraveghere, ...)

Smart Meter

Contoarele inteligente sunt esențiale pentru toate variantele de stocare a energiei. Acestea nu numai că recunosc fluxurile de energie respective, ci și măsoară și controlează încărcarea / descărcarea bateriilor utilizate.  Valorile măsurate în instalație de la invertorul respectiv pot fi puse la dispoziție pe platformele cloud.

Cablare fotovoltaică și sisteme de conectori MC4

 • Aprobare EN50618
 • Compuși reticulați cu fascicul de electroni
 •  Rezistent la UV, ozon și hidroliză
 •  Rezistență la temperaturi ridicate, materiale infuzibile
 • Flexibil la temperaturi scăzute
 •  Durată de viață lungă > 25 de ani la 90 ° C
 •  Compatibil cu toate tipurile comune de conectori.
 • Asamblare rapidă și ușoară: economii de costuri prin manevrare eficientă
 • Componente durabile: pentru minimalizarea costurilor de întreținere și asigurarea duratei de viață a modulului
 • Structură modulară: multe combinații posibile, rezolvă aproape toate cerințele de montaj
 • Ajutoare de calcul: economisiți timp chiar de la trimiterea ofertei
 • Proiectarea sistemului de montare FV trebuie să fie bazat pe condițiile locale privind sarcinile de zăpadă și vânt

Sarcina de zăpadă sau presiunea zăpezii este unul dintre efectele variabile condiționate climatic asupra structurilor construcțiilor. Depinde de tipul și cantitatea de zăpadă. Austria este împărțită în 4 zone de încărcare a zăpezii (2 *, 2, 3, 4)

În regiunile de șes se aplică zonele de încărcare a zăpezii 2 * și 2, în regiunile alpine 3 și 4.

Informațiile specifice locației privind sarcinile de zăpadă aplicabile respectiv, pot fi determinate din ÖNORM B 1991-1-3 sau prin intermediul calculatoarelor online.

Calculul randamentului și amortizării sistemelor fotovoltaice

Calculați rapid și ușor profitabilitatea proiectului dvs. fotovoltaic cu ajutorul calculatorului fotovoltaic Schrack Technik. Calculatorul fotovoltaic este pentru electrician un instrument economic de planificare pentru clientul final. Ideea calculatorului fotovoltaic se bazează pe necesitatea de a dimensiona optim sistemele fotovoltaice și de a face ca randamentul sistemului să fie bine utilizabil.

Dimensionare optimă a sistemelor de stocare Fotovoltaice

Schrack Technik oferă soluții de stocare energie electrică fotovoltaică pentru utilizatorii care doresc să își maximizeze propriul consum. Pentru funcționarea optimă a soluției de stocare, este necesară o planificare extinsă, în care trebuie luați în considerare factori importanți, cum ar fi consumul anual de energie electrică, dimensiunea instalației Fotovoltaice și valoarea dorită a stocării.