Schrack Technik Romania

Eficiența Fotovoltaică

Module Fotovoltaice

În piață se deosebesc două tipuri principale de module Fotovoltaice: mono și policristalin. Panourile Mono cristaline: au o structură cristalină omogenă , care în condiții meteorologice optime (unghi de incidență de 90 °, fără acoperire de nori) au cea mai bună eficiență.

Policristalin: Spre deosebire de celulele mono cristaline, structura celulară este caracterizată prin diferite orientări cristaline. Acest lucru face posibilă generarea celui mai mare randament energetic chiar și în condiții meteorologice slabe (iradiere difuză).

Panou EXE SOLAR A-HCM415/108 halfcut– 415W

 • Putere maximă (Pmax) (415 W)
 • Celule triton monocristaline M10
 • Cea mai nouă serie de eficiență maximă
 • Cadru din aluminiu anodizat negru de 35 mm
 • Eficiență peste 21,25 %.
 • Sarcină maximă de zăpadă 5400 Pa
 • Rezistență la coroziune, ceață de sare, amoniac
 • Rezistență la abraziune de nisip
 • Temperatură operațională -40 to +85°c
 • Max. 0.55% degradare de putere anuală
 • Voltaj în circuit deschis-(Voc) (37.45 V)
 • Voltaj la putere maximă - (vmpp) (31,61 V)
 • Curent la putere maximă - (Impp) (13.13 A)
 • Voltaj maxim sistem 1500 V
 • Cutie de jonctiune IP67, 3x diode pasive
 • Greutate 21 kg ±3 %
 • Dimensiuni 1722x1134x35 mm (±0.7 %)

Tigo optimizarea performanțelor

La amplasarea panourilor solare trebuie evitată umbrirea, deoarece modulele umbrite afectează randamentul tuturor celorlalte module ale unei instalații. Cu Tigo Smart se poate compensa producția cauzata de umbrirea panourilor, deoarece fiecare modul poate genera puterea maximă realizabilă. Acest lucru permite o libertate de proiectare mult mai mare, deoarece proiectanții sunt acum în poziția să ordoneze module mai aproape de obstacole, pe care le-ar fi evitat în mod normal. Cu acești optimizatori chiar și modulele care sunt umbrite toată ziua pot genera o cantitate maximă de energie din lumina solară indirectă disponibilă. Pentru deconectarea de securitate cu TS4-A-O sunt necesare TAP și unitatea de comunicare Cloud Connect.

Optimizarea modulelor Fotovoltaice umbrite

Dacă doriți să împiedicați ca întregul sistem FV să aibă randamentul afectat prin umbrire, conectați TS4-A-O (Optimizare cu monitorizare și deconectare de securitate) la modulele umbrite. Cu MPPT la nivel de invertor, tehnologia brevetată UHD-Core TS4 funcționează numai atunci când este necesar, astfel încât optimizați randamentul, Reduceți uzura și prelungiți durata de viață a sistemului.

Optimizare cu monitorizare și deconectare de securitate

În cazul utilizării TS4-A-O pe fiecare modul FV în combinație cu kitul CCA (logger universal de date cu antenă WLAN și sursă de alimentare), nu numai că vă puteți optimiza sistemul FV, dar îl puteți monitoriza și deconecta.

Compatibil cu invertoarele de la toți producătorii de top

Tigo este compatibil cu toate invertoarele de marcă din industrie, ceea ce permite optimizarea independentă de producător la nivelul modulului. Cei mai buni producători de invertoare de pe piață au aprobat utilizarea dispozitivelor Tigo de maximizare a modulelor pentru aparatele lor. În acest fel eficiența costurilor, fiabilitatea, flexibilitatea instalației și randamentul energetic sunt combinate în mod optim.

Dimensionarea corectă a unui sistem fotovoltaic

Sistemele fotovoltaice economice sunt proiectate pentru consumul anual de energie electrică al persoanelor care locuiesc într-o gospodărie. Experiența a arătat că o gospodărie familială consumă aproximativ 1100 kWh per persoană. În funcție de locul de instalare și de orientarea instalației 1 kWp produce aproximativ 900 - 1.100 kWh / an.  În exemplul nostru, în termeni pur aritmetici, un sistem fotovoltaic de 3 kWp ar acoperi necesarul de energie al unei familii formată din trei persoane. De asemenea un sistem fotovoltaic de 5kWp ar face fata tuturor provocărilor unei familii mai numeroase. Instalația fotovoltaică realizează cel mai mare randament electric în timpul zilei si in special cand soarele straluceste perpendicular pe suprafata modulului fotovoltaic.

Gestionarea corecta a consumatorilor casnici, încărcării vehiculelor electrice, pompelor de căldură și sistemelor de aer condiționat pot reduce la zero factura de energie electrică.

Cine folosește invertoare, temporizatoare, prize controlate radio sau aparate electronice moderne poate decala în timp funcționarea aparatelor precum uscătoare, mașini de spălat, mașini de spălat vase și radiatoare cu infraroșu și astfel să își optimizeze consumul propriu.

Lista pieselor FV-set 3kW, potrivite pentru zona 2 de încărcare cu zăpadă

Invertoare Hybrid Monofazate „All In One”

Invertoarele hibrid de ultimă generație pot fi echipate suplimentar față de funcția lor principală, cu baterii pentru a optimiza consumul propriu, respectiv pentru a asigura o sursă de alimentare de urgență în caz de întrerupere a alimentării. În cazul optimizării consumului propriu, energia care nu este consumată în timpul zilei este stocată temporar în baterie, astfel încât să poată fi folosită seara.  Dacă există o pană de curent, sistemul este deconectat automat de la rețea și energia stocată poate fi de asemenea utilizată

Energy Meter EM24 RS485

 • Contor de rețea și utilizat ca intrare de control pentru un sistem ESS.
 • Măsoară puterea unui invertor PV
 • Măsoară puterea unui grup electrogen de curent alternativ
 • Contor grilă, folosit ca intrare de control pentru un sistem Hub-4
 • Poate fi conectat la Cerbo GX prin conexiune directă cu lungimea cablului de 1,8 m, fie utilizând interfața RS485 la USB, cu lungimea cablului de pana la 5,0 m, fie prin conexiune wireless prin Zigbee.

Monitorizarea sistemului cu Cerbo GX

 • Cerbo GX este soluția de monitorizare de ultimă generație Victron care rulează isistem de operare Venus OS. Toate componentele sistemului - cum ar fi invertorul, încărcătoarele solare, încărcătoarele și bateriile - sunt conectate la acesta.
 • Cerbo GX se asigură că toate lucrează în armonie.
 • Monitorizarea sistemului se poate face cu Cerbo GX de oriunde în lume folosind un internet, conexiune și Portalul VRM.
 • Cerbo GX oferă, de asemenea, actualizări de firmware de la distanță și permite modificarea setărilor de la distanță.

Baterii de stocare

Baterii AGM RPOWER® adaptate în mod optim la cerințele ridicate ale unei surse de alimentare calitate excelentă realizată în Germania. Concepute pentru stocare de energie de înaltă calitate in regim de funcționare ciclic, fără întreținere, sunt adecvate pentru generatoare eoliene, instalații solare, sistemelor de alimentare de urgenta, echipamente UPS.

 • Carcasă rezistentă la șocuri și la rupere din material plastic ABS
 • Construcție VRLA ce asigură recombinarea aproape a 100% a oxigenului la încărcare.
 • Electrolit fixat în pâslă din fibre de sticlă (AGM)
 • Proprietăți excelente la curenți mari
 • Domeniu larg de temperaturi de utilizare
 • Eficiență de încărcare foarte bună
 • Durată mare de viață la la cicluri optime de încărcare/descărcare.
 • Durată de viață foarte lungă în regim de așteptare
 • Funcționare fără întreținere
 • În conformitate cu reglementările IATA certificate conform ISO 9001 și CE

Baterii AGM Super Cycle Victron

Baterii cu adevărat inovatoare, sunt rezultatul dezvoltărilor recente în domeniul electrochimiei bateriilor. Pasta plăcilor pozitive este mai puțin sensibilă la înmuiere, chiar și în cazul descărcării repetate de 100% a bateriei, iar noii aditivii la electrolit reduc sulfatarea în caz de descărcare profundă realizand o performanță excepțională la adâncimea de descărcare (DoD) de 100%.

Bateriile Super Cycle se recomanda pentru aplicații în care exista descărcari ocazionale la 100% DoD sau descărcari frecvente la 60- 80% DoD.

Controlere încărcare solară MPPT

Dispunem de o gamă largă de controlere încărcare solară MPPT. Regulatoarele solare de încărcare Smart Solar MPPT - profita la maximum de panoul solar, deoarece poate alege punctul de putere maximă - punctul optim de curent-tensiune

Încărcătorul MPPT VE.Can SmartSolar utilizează cea mai recentă și cea mai rapidă tehnologie pentru a converti energia unui panou fotovoltaic în energie care încarcă în mod optim un set de baterii. Regulatorul de încărcare SmartSolar va încărca chiar și o baterie extrem de descărcată. Acesta poate funcționa cu o tensiune a bateriei de 0 volți, cu condiția ca celulele să nu fie sulfatate complet sau deteriorate. Pentru detalii si oferta accesati www.schrack.ro

Seturi fotovoltaice OFF GRID gata configurate

Sistemele fotovoltaice gata configurate pentru diverse puteri, au fost gândite sa conțină elementele necesare: conectori, panouri fotovoltaice, invertoare, descărcătoare, baterii și cabluri, sub un singur cod de comanda, pentru a ușura efortul clientului in alegerea echipamentului.

Invertoare Hybrid Trifazate cu posibilitate de stocare (prosumatori)-Fronius

Fronius Symo GEN24 Plus, cu categorii de putere cuprinse între 6 și 10 kW, este invertorul hibrid ideal pentru gospodăriile particulare.

Cu multe caracteristici standard, dispozitivul trifazat acoperă toate cerințele clienților. Compatibile cu baterii tensiunea înaltă "BYD Battery Box HVS sau HVM ", GEN24 Plus nu lasă nimic de dorit cu numeroase caracteristici precum funcții de management al energiei, WLAN conexiune standard, conectivitate Ethernet și integrare ușoară a componentelor terțe. Opțiunile de alimentare de rezervă (PV Point, backup complet), în special, asigură cel mai înalt grad de fiabilitate a sursei de alimentare si lucreaza independent sau cu echipamentul de stocare BYD cu baterii LiFePO4.

Invertoare Kaco Blueplanet

Invertoarele Kaco Blueplanet (KACO new energy - Siemens AG) cu categorii de putere cuprinse între 3 și 20 kW, sunt invertoarele ideale pentru locuințe.

În 1999, KACO new energy a revoluționat piața cu primul invertor fără transformator. Până în prezent, invertoarele KACO fabricate în Germania, au acaparat piețele mondiale. Sunt echipate pentru o mare varietate de aplicații în instalații fotovoltaice de toate dimensiunile.

Smart Meter

Fronius Smart Meter este un contor bidirecțional, care optimizează autoconsumul, înregistrează curba de sarcină și controlează diferitele fluxuri de energie. Datorită măsurătorilor extrem de precise și comunicării rapide prin interfața Modbus RTU, impreună cu Fronius Solar.web, Smart Meter prezintă o imagine de ansamblu clară a consumului de energie.  

În combinație cu soluțiile de stocare Fronius, dispozitivul asigură o coordonare perfectă a diverselor fluxuri de energie, ceea ce optimizează întregul management al energiei. Fronius Smart Meter este ideal pentru utilizarea cu GEN24 Plus, precum și cu toate invertoarele Fronius si cu Fronius Datamanager 2.0.

Baterii LiFePO4 pentru sisteme Fronius

Pentru sisteme Fronius Symo GEN24 Plus recomandăm echipamentul de stocare BYD cu baterii LiFePO4 fosfat de litiu-fier, care conving prin capacitate ridicate și durată lungă de viață.

 

Cablare fotovoltaică și sisteme de conectori MC4

 • Aprobare EN50618
 • Compuși reticulați cu fascicul de electroni
 •  Rezistent la UV, ozon și hidroliză
 •  Rezistență la temperaturi ridicate, materiale infuzibile
 • Flexibil la temperaturi scăzute
 •  Durată de viață lungă > 25 de ani la 90 ° C
 •  Compatibil cu toate tipurile comune de conectori.

Invertoare Trifazate fara stocare (prosumatori)

Fronius Symo, cu categorii de putere cuprinse între 6 și 10 kW, este invertorul hibrid ideal pentru gospodăriile particulare.

Cu multe caracteristici standard, dispozitivul trifazat acoperă toate cerințele clienților. GEN24 Plus nu lasă nimic de dorit cu numeroase caracteristici precum funcții de management al energiei, WLAN conexiune standard, conectivitate Ethernet și integrare ușoară a componentelor terțe. Opțiunile de alimentare de rezervă (PV Point, backup complet), în special, asigură cel mai înalt grad de fiabilitate a sursei de alimentare.

Protecție de sistem și rețea pt. echipamente universale

Protecția rețelei și a instalației este strict reglementată pentru centralele termice cu cogenerare, instalații eoliene, hidro și fotovoltaice.

În cazul unei întreruperi a tensiunii electrice sau a unei perturbări în rețeaua companiei de furnizare a energiei electrice, micile centrale private trebuie să fie imediat deconectate de la rețeaua publică pentru a preveni o alimentare nedorită. Fără deconectarea imediată de la rețea, ar fi pus în pericol personalul de întreținere, consumatorii ar fi expuși la tensiuni și frecvențe inadmisibile.

 •  Protecția NA este asigurată între generatorul de energie descentralizat și rețeaua EVU, prin intermediul contactoarelor sau întreruptoarelor de putere
 •  Operatorii de rețea necesită uneori valori limită care se abat de la standarde
 •  Poate fi configurat direct la instalație
 •  Poate fi alimentat cu 24VCC sau 110-240VCA, până la 60Hz
 •  Setările sunt protejate prin parole și există de asemenea și posibilitatea sigilării a aparatului
 •  Potrivit pentru rețelele de medie și joasă tensiune
 •  Toate componentele sunt duplicate în aparat pentru securitate sporită.

Descărcătoare de supratensiune, protecția împotriva incendiilor

Pentru a menține sistemele fotovoltaice funcționale pe termen lung, trebuie luate măsuri de protecție. Pericolul potențial pentru sistemele fotovoltaice se bazează nu numai pe efectele trăsnetelor directe, cât și pe efectele indirecte, care generează supratensiuni periculoase și în cel mai rău caz, pot duce la căderea totală a sistemelor. Pentru a evita acest scenariu de defecțiune, soluțiile de descărcare a supratensiunilor sunt integrate în sistem.

În multe instalații fotovoltaice  întreruptorul de sarcină prevăzut de standardul IEC 60364-7-712 se află în invertor. Drept urmare, chiar și după deconectare liniile dintre modulele solare și invertor sunt sub tensiune. Conform directivei ÖVE R11-1: 2013, sistemele fotovoltaice necesită un dispozitiv de deconectare a tensiuni.

Cablare fotovoltaică și sisteme de conectori MC4

 • Aprobare EN50618
 • Rezistent la UV, ozon și hidroliză
 • Rezistent la temperaturi ridicate
 • Flexibil la temperaturi scăzute
 • Durată de viață lungă > 25 de ani la 90 ° C
 • Compatibil cu toate tipurile de conectori.
 • Asamblare rapidă și ușoară: economii de costuri prin manevrare eficientă
 • Componente durabile: pentru minimalizarea costurilor de întreținere și asigurarea duratei de viață a modulului
 • Structură modulară: multe combinații posibile, rezolvă aproape toate cerințele de montaj
 • Ajutoare de calcul: economisiți timp chiar de la trimiterea ofertei
 • Proiectarea sistemului de montare FV trebuie să fie bazat pe condițiile locale privind sarcinile de zăpadă și vânt

Sarcina de zăpadă sau presiunea zăpezii este unul dintre efectele variabile condiționate climatic asupra structurilor construcțiilor. Depinde de tipul și cantitatea de zăpadă. 

Calculul randamentului și amortizării sistemelor fotovoltaice

Calculați rapid și ușor profitabilitatea proiectului dvs. fotovoltaic cu ajutorul calculatorului fotovoltaic Schrack Technik. Calculatorul fotovoltaic este pentru electrician un instrument economic de planificare pentru clientul final. Ideea calculatorului fotovoltaic se bazează pe necesitatea de a dimensiona optim sistemele fotovoltaice și de a face ca randamentul sistemului să fie bine utilizabil.

Dimensionare optimă a sistemelor de stocare Fotovoltaice

Schrack Technik oferă soluții de stocare energie electrică fotovoltaică pentru utilizatorii care doresc să își maximizeze propriul consum. Pentru funcționarea optimă a soluției de stocare, este necesară o planificare extinsă, în care trebuie luați în considerare factori importanți, cum ar fi consumul anual de energie electrică, dimensiunea instalației Fotovoltaice și valoarea dorită a stocării.