Schrack Technik Romania

Iluminat Comercial

CE TEMPERATURĂ DE CULOARE SĂ ALEGI?

Alegerea temperaturii de culoare potrivită aplicației este influențată de mai mulți factori. În primul rând, trebuie să luați în considerare ce fel de spațiu doriți să iluminați (rezidențial, comercial, industrial). În al doilea rând, trebuie să determinați care este scopul principal al iluminatului cu LED-uri (iluminat general, local, de accent). Pentru a vă ușura alegerea, mai jos sunt cele mai importante date despre temperatura culorii. Produsele Schrack Technik vor realiza întotdeauna cel mai potrivit iluminat.

Lumină albă foarte caldă (1700 • 2700 Kelvin)

Iluminatul cu temperatură alb caldă are un efect ambiental, de relaxare care îmbunătățește atmosfera. Prin urmare, acest iluminat este cel mai potrivit pentru locurile în care confortul joacă un rol important, precum rezidențial (sufragerie sau dormitoare), restaurante, teatre, hoteluri sau pub-uri. Când folosiți o lumină caldă în încăpere, vă puteți asigura că oaspeții se simt ca acasă. Deasemenea în aceste spații se poate regla intensitatea și orientarea luminii pentru un plus de comfort în funcție de tipul încăperii, precum și de propriul gust și/sau preferințe. Este perfectă pentru iluminarea culorilor calde, precum şi a obiectelor aurii în magazine.

Lumină albă caldă (3000 Kelvin)

Lumina albă caldă este cunoscută pentru caracterul său atractiv. Din punct de vedere al aplicației, iluminatul 3000K este destinat în principal spațiilor generale, precum recepții, baruri, vestiare, săli de așteptare, holuri, scări. Din nou, aceasta poate fi destinată iluminarii generale sau de accent.

Lumină albă neutră (4000 Kelvin)

Lumina albă neutră oferă un aspect mai proaspăt și reconfortant. Iluminarea de 4000K asigură condițiile unei activități susținute și concentrate. Prin urmare, această temperatură de culoare este utilizată în principal în săli de clasă și birouri. Lămpile alb-neutru sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit în depozite, hale de producție, showroom-uri, bucătării, saloane de coafură și saloane de înfrumusețare. Ca iluminare de accent, iluminarea de 4000K este potrivită în muzee sau magazine. Scopul principal al acestui iluminat este de a evidenția produse sau imagini.

Lumină rece (6000-6500 Kelvin)

 Lumina rece care este și temperatura de culoare a luminii de zi (6500K) este deosebit de potrivită pentru situații și sectoare specifice. Cel mai des este folosită în săli de operație, laboratoare, tipografii sau ateliere. În aceste cazuri, este crucial să aveți suficientă lumină naturală în încăpere. În cele din urmă, această lumină este asigură condițiile unei munci susținute și precise. Astăzi, puteți alege dintr-o gamă largă și diversă de corpuri de iluminat și surse de lumină cu o temperatură de culoare de 6500K, cum ar fi tuburi LED, panouri LED și corpuri de iluminat LED cu protecție la umiditate.

Plafoniere

Plafoniera este elementul de bază al iluminatului și se adaptează perfect oricărui spațiu. Acest corp de iluminat oferă posibilitatea asigurării unui iluminat uniform și radial și datorită montajului aparent în general ne putem folosi doar de componenta directa a fluxului luminos. Exista și soluții cu o componentă indirecta dar de intensitate mai redusă ce ne oferă un iluminat difuz al tavanului. În funcție de nevoile utilizatorilor, culoarea luminii se poate alege între 3000K si 4000K ceea ce vă permite să creați ambianța dorită. Plafonierele sunt realizate din materiale de calitate ce asigură o durată lungă de viață și finisate in diverse culori și texturi adaptate design-ului încăperii. Gama completă AICI

Plafoniere decorative

Acolo unde arhitectura si decorațiile interioare o impun, alegerea corpurilor de iluminat se face din gama celor realizate din inox, sticla, materiale stralucitoare, care sa se integreze in stilul decorativ ales.

Lumina indicată în aceste spatii (restaurante, zone de relaxare, magazine exclusiviste) este bineînteles cea calda, deci vom opta pentru 3000K, eventual surse de lumina tip vintage, lumănare sau cu efect de pâlpâire. Vedeți toată gama de produse

Spoturi încastrate

Fie că sunt spoturi cu fascicul larg, distribuție îngustă, rotative sau fixe, sunt un element cheie al multor concepte de iluminat și oferă o alternativă bună la plafonierele sau corpurile de iluminat suspendate complementare. Se pot adapta oricărei ambianțe și permit o mare libertate în amenajarea spațiului. Restul gamei AICI

Corpuri de iluminat suspendate

Lămpile suspendate sunt un fel de bijuterii pentru fiecare cameră. Acestea pot fi folosite ca iluminat deasupra insulelor de prezentare în magazine, in dreptul meselor din restaurante sau puburi ori în diverse combinații atractive. Sunt ideale pentru încăperile cu tavan înalt, dar atunci când alegeți trebuie să acordați atenție dimensiunilor camerei. Un corp de iluminat prea mic într-un interior spațios își va pierde impresia vizuală, în timp ce unul mare într-un spațiu mic va complexa vizual interiorul. Puteți vedea gama completă AICI

Proiectoare pe șină cu trei circuite

Sistemul de iluminat cu proiectoare pe șină este unul extrem de flexibil și se pretează utilizării in spații comerciale unde trebuie puse in evidență diverse produse. Deasemenea, prin contrastul  intre zonele puternic luminate și cele mai puțin luminate, se creează acel efect dramatic favorabil promovării produselor din domeniul modei. Sunt ideale pentru magazine, buticuri, supermarketuri, dar sunt adesea folosite în clădiri rezidențiale. Cu o alegere corectă a culorii luminii, a unghiului și deschiderii fasciculului, este asigurată iluminarea adecvată a obiectelor expuse. Puteți alege între versiunea aparentă sau îngropată a șinei, deasemenea între finisajul alb sau negru al șinei și proiectoarelor. Descoperiți toate produsele.

Șiruri Luminoase– șină precablată cu inserturi LED

O atenție deosebită trebuie acordata iluminatului magazinelor de tip supermarket și hipermarket. Aici este nevoie atât de un iluminat general cat și de un iluminat local de accent în anumite raioane (panificație, patiserie, carmangerie). Iluminatul general trebuie sa asigure atât un nivel de iluminare orizontal corespunzător cât și un nivel de iluminare vertical pentru ca produsele si caracteristicile acestora (asezate în rafturi) sa fie cât mai vizibile. Deasemenea sistemul de iluminat ar fi ideal sa fie cât mai flexibil pentru a se modela in funție de modificarea structurii rafturilor. Aceasta se poate realiza cu ajutorul sistemelor de șină precablata echipate cu inserturi led avand diverse tipuri de distribuție. Gama completă și accesoriile le regăsiți aici

Aplice decorative de exterior

Iluminatul exterior aferent magazinelor, mai ales al celor de tip boutique sau exclusiviste, trebuie tratat cu mare atenție întrucât această zona creează prima impresie, asigurând climatul favorabil activității de shopping. Acesta se poate realiza fie cu aplice montate pe fațada sau flancând intrarea, fie prin spoturi încastrate in paviment ce pot pune in evidență arhitectura sau anumite panouri publicitare. Pentru un iluminat ambiental se pot utiliza corpuri de iluminat decorative, rezidențiale amplasate pe stâlpi în imediata apropiere a clădirii. Vedeți gama completă.

Calcule luminotehnice în Dialux

Atunci când facem o oferta a soluției de iluminat luam în considerare geometria spațiului, destinația încăperii, caracteristicile corpului de iluminat astfel încât propunerea sistemului de iluminat sa asigure premisele desfășurării activității solicitate in condiții optime. Asadar numarul de cil, caracteristicile acestora si distributia lor, poate fi propusa in urma unui calcul luminotehnic realizat in Dialux de către specialiștii noștri în iluminat.