Schrack Technik Romania

Cel mai mic contactor din lume

Dacă tot se manifestă tot mai pregnant tendinţa de miniaturizare, de ce să nu beneficiem şi în domeniul contactoarelor? Sunt multe situaţii când d.p.d.v. tehnic s-a ajuns la limită. Dar oare în cazul contactoarelor s-a atins această limită? Schrack dovedește contrariul!

Datorită dimensiunilor mult mai mici (ÎxlxA=33x35.5x32mm) suntem îndreptăţiţi să numim noile aparate, microcontactoare. Utilizabile pentru acţionări de motoare mici (până în 2,2kW) aceste aparate de comutaţie pot fi integrate în diverse instalaţii specifice cum ar fi HVAC. Produse în conformitate cu standardele în vigoare (IEC 60335-1) aceste microcontactoare sunt montabile pe şine TS15 sau prin intermediul unui adaptor se pot monta direct pe şină TS35. Vă oferim microcontactoare pentru motoare care în regim AC2, AC3 şi AC4 pot comuta puteri până la 2.2kW sau microcontactoare auxiliare pentru curenţi de 3A.

Practic o dată cu noua serie vă oferim cele mai mici contactoare cu 4 poli din lume!

Contactoare modulare

contactoare modulare

Automatizarea se poate aplica oriunde - contactoarele modulare de la Schrack Technik au rolul de a activa și controla procesele automate și de a realiza (împreună cu releele termice) protecția împotriva fenomenelor de lipsă fază sau suprasarcină.

Tehnologiile din construcții devin din ce în ce mai mult dominate de procese automatizate.  Cum cerințele devin tot mai complexe, calitatea superioară este o necesitate pentru automatizări.  Acest aspect se extinde chiar la locuințe particulare și gospodării, unde tot mai multe procese au loc în mod automat.  Acesta este un domeniu nou de utilizare pentru contactoarele modulare.  În prezent, cele mai multe procese automate din aparatele noastre de uz casnic funcționează disparat. Există ceasuri sau cronometre în cuptoarele cu microunde, mașini de spălat sau mașini de spălat vase unde putem seta fiecare aparat să funcționeze la un anumit moment.  În viitor, când aparatele vor deveni tot mai interconectate, această însușire va asigura o funcționalitate complexă în cazul în care parametrii externi controlează aceste dispozitive.

Contactoarele modulare pot fi folosite pentru automatizarea proceselor în clădiri și instalații (folosind o varietate de parametri posibili).

Domenii de utilizare comune pentru contactoare modulare: sunt folosite în principal în domeniul instalațiilor din clădiri pentru a controla și comuta sisteme de iluminat, de încălzire, de ventilație, pompe, pompe de căldură sau aer condiționat și alte cerințe de automatizări.
 
Pentru a selecta contactorul modular adecvat, este necesar să se cunoască tipul de sarcină și curentul.  De asemenea, este important de menționat dacă se lucrează în curent alternativ sau curent continuu.

Schrack Technik oferă contactoare modulare cu tensiunea bobinei de 24 V sau 230 V (AC).  Modele cu alimentarea bobinei  atât în AC cât și în DC sunt disponibile la cerere.

Domenii de utilizare:

  • Circuite de lumină
  • Sarcini rezistive
  • Acționări trifazate mici de curent alternativ

Vedeți toate contactoarele modulare online

Contactoare auxiliare

contactoare auxiliare

Contactoarele auxiliare de la Schrack Technik se potrivesc perfect  pentru comutarea curenților de până la 6 A și realizează o completare pentru gama de contactoare principale.

Contactoare sunt de obicei clasificate în contactoare de putere (contactoare cu capacitate de comutație mare) și contactoare auxiliare. Deci, care este diferența dintre un contactor "obișnuit" și un contactor auxiliar?

Contactorul de putere, de obicei, este folosit ca și contactor principal.  El comută sarcini de până la 600-800 A / AC3. Contactoarele auxiliare, pe de altă parte, sunt proiectate pentru comutarea curenților de până la 6 A. În domeniul contactoarelor auxiliare se pot număra și releele de timp sau cele de siguranță.  Practic, un contactor auxiliar este un releu obișnuit (de mică putere)  - dar construit ca un contactor "obișnuit" și atunci când este utilizat împreună cu un alt contactor este numit contactor auxiliar pentru a clarifica faptul că nu este folosit pentru comutarea sarcinilor de putere mare.

Contactorul auxiliar are o funcție de “activare / dezactivare”sau de control spre deosebire de contactorul de forță care este utilizat pentru a conecta / deconecta un circuit sau o sarcină (contactoarele auxiliare sunt folosite adesea pentru a controla contactoarele de putere).  Prin urmare, contactoarele auxiliare, de obicei, au doar contacte auxiliare și niciun contact principal (sau de forță).


Schrack Technik oferă contactoare auxiliare cu 4 poli;  sunt disponibile pentru aplicații electronice sau alte aplicații care necesită capacitate de comutare de până la 6 A.

Domenii de utilizare:  

  • Controlul proceselor
  • Automatizarea instalațiilor

Contactoare în vid - Contactoare LSD

contactoare in vid

Contactoarele cu comutație în vid de la Schrack Technik sunt alternativa ideală pentru contactoarele în aer convenționale - aplicațiile speciale au nevoie de contactoare speciale.

Există două tipuri de contactoare de putere: contactoare cu comutație în aer și contactoare cu comutație în vid. În cazul în care comutația se realizează în aer, acesta se ionizează și creează un mediu propice pentru apariția arcului electric.  Designul special al contactoarelor în vid previne apariția arcului electric deoarece contactele acestor contactoare sunt introduse din fabricație într-un tub de comutație vidat. Datorită absenței aerului, arcul electric nu are condiții de apariție și menținere, astfel încât contactele nu sunt supuse proceselor de încălzire, îmbătrânire etc. Ca rezultat, durata de viață a unui contactor în vid este mult mai lungă decât la unul obișnuit.

Schrack Technik ofera contactoare în vid cu mărimea 14.  Va rugăm să ne contactați pentru contactoare de vid cu alte dimensiuni.

Domenii de utilizare:  

  • Instalații trifazate cu tensiune de operare până la 1000 V (contacte fără uzură)

Contactoare combinate

contactoare combinate

Perfectiune gata de utilizare - Schrack Technik oferă contactoare combinate pre-asamblate în toate dimensiunile uzuale -  astfel Dvs. sunteți în siguranță.

La Schrack puteți să comandați părțile componente separat sau să profitați de contactoarele noastre combinate pre-asamblate - disponibile de asemenea cu bobina în AC sau DC.

Avantajul acestor contactoare combinate este că le puteți folosi imediat.  Componentele lor individuale sunt perfect armonizate între ele.  Schrack Technik oferă contactoare combinate tip LSW pentru inversarea sensului de rotație până la 45 kW/AC3 și contactoare combinate gata asamblate tip LSY pentru porniri de motoare utilizând scheme stea-triunghi până la 110 kW.  Dacă preferați, puteți asambla oricând combinația dumneavoastră de contactoare.  Vă rugăm să aruncați o privire la ofertele noastre opționale de accesorii.

Domenii de utilizare:  

  • Inversarea conexiunilor
  • Pornirea stea-triunghi a motoarelor

 

Întreruptoare pentru protecția motoarelor (motorstartere):

întreruptor protecția motoarelor

Pentru a proteja motorul în caz de suprasarcină datorată suprasolicitărilor mecanice cel mai indicat este să folosiți un întreruptor pentru protecția motoarelor.Construcția sa fără fuzibile face ca întreruptorul să asigure protecție cu costuri optimizate la dimensiuni reduse.  De asemenea, asigurați-vă că motorul este oprit foarte repede în cazul unui scurt-circuit.  Chiar și cu una sau două faze lipsă, întreruptorul va deconecta în câteva milisecunde pentru a proteja motorul.  Întreruptoarele pentru protecția motoarelor sunt, de asemenea, folosite ca întrerupătoare manuale ON / OFF.  Ori de câte ori este necesar, fie că declanșează manual sau la defect, întreruptorul va opri motorul pentru a preveni deteriorarea acestuia.

Întreruptoarele pentru protecția motoarelor seria BE de la Schrack Technik sunt disponibile în mărimi de la 00 la 3. Este posibilă montarea lor cu ușurință pe contactoare datorită dimensiunilor standardizate ale acestora. O gamă diversă de accesorii este disponibilă pentru completarea instalației electrice.  Seria BES poate fi accesorizată cu contacte auxiliare de semnalizare, bobine de declanșare la tensiune minimă și de la distanță și alte accesorii. Pentru montajul combinat pe șinele din tablou, sunt disponibile diverse soluții de alimentare și măști de protecție. Schrack Technik oferă de asemenea, carcase din plastic, mecanisme de acționare rotative de pe ușă sau încuietori corespunzătoare.  Asigurați-vă că instalația electrică a motorului dvs. conține un întreruptor pentru protecția motoarelor de la Schrack Technik.

Vedeți toate motorstarterele online

Relee termice

relee termice

Releele termice sunt instalate în circuitul principal, atunci când o protecție de tip electromecanic este adecvată.  Aceasta protejează motorul în cazul dispariției uneia sau mai multor faze sau la suprasarcină.  Comutația sarcinii nu se realizează în mod direct cu releul termic, însă cu ajutorul unuia sau mai multor contacte auxiliare se realizează la final deconectarea motorului.  

Cele mai multe relee termice pot fi montate direct pe contactor.  Releele termice au trei pini (borne).  Ele conțin un element termic - de unde și numele - care este de obicei un bimetal.  Încălzirea directă sau indirectă cauzată de suprasarcină duce la deformarea bimetalului (având coeficienți de dilatare diferiți) și astfel releul acționează contactele auxiliare. 

Din moment ce un releu termic nu va declanșa în cazul unui scurtcircuit, elemente de protecție suplimentare sunt necesare pentru cazul acestui tip de defect.  Releele termice (de suprasarcină) de la Schrack Technik au o protecție suplimentară la lipsă fază, care este realizată prin monitorizarea tensiunii pe cele trei faze și de asemenea pot fi resetate manual sau automat.  Ele au o funcție de testare și un buton de STOP.
Protejați-vă motorul în cazul situațiilor de lipsă fază sau suprasarcină cu un releu termic de la Schrack Technik.

Vedeți toate releele termice online

Contactoare fiabile de la Schrack Technik pentru controlul motoarelor

Contactoarele de la Schrack Technik împreună cu alte componente protejează motorul dumneavoastră în caz de lipsă fază sau suprasarcină - fiți alături de Schrack de partea siguranței.

Subiectul relee și contactoare ridică de multe ori probleme, chiar și printre profesioniști.  Vom aborda și vom răspunde la unele dintre aceste întrebări în acest articol.  Problema cel mai frecvent discutată este diferența exactă între un contactor și un releu și când se utilizează fiecare.  Există, de asemenea, o serie întreagă de diferite contactoare: contactoare modulare, contactoare auxiliare, contactoare în vid, contactoare pentru protecția motoarelor și contactoare combinate. Vom discuta despre fiecare separat, unde vom explica diferențele dintre diverse tipuri și unde se folosesc acestea.

Inițial, termenul de "contactor" a fost folosit pentru relee speciale - cele mai robuste si mai puternice. Contactoarele sunt comutatoare electromagnetice, capabile să conecteze sau sa deconecteze sarcini mai mari decât releele.  Ele sunt utilizate atunci când este nevoie de controlul unor puteri mai mari (la tensiune de 230V / 400V). Releul și contactorul au în comun faptul că ambele sunt folosite în circuite de control. Contactoarele sunt controlate de la distanță și pot avea două poziții într-un ciclu de comutație (în mod normal, se comportă ca monostabile).  Spre deosebire de relee, contactoarele secționează curentul prin 2 contacte înseriate. Motivele sunt în mare parte de siguranță și de uzură.

Structura unui contactor

Construcția unui contactor se explică sintetic astfel: se compune dintr-o carcasă, borne electrice, o bobină cu miez magnetic, o armătură fixă, o armătură mobilă, contactele electrice, precum și arcuri de retur ale armăturii mobile.

În cazul contactoarelor diferențierea se poate face între modele cu contacte principale si modele cu contacte auxiliare. Diferitele modele pot fi identificate prin inscripționarea bornelor de pe contactor: dacă există numere dintr-o singură cifră (1-6) este un model cu contacte principale (care sunt utilizate pentru a comuta motoare sau iluminat).  Aceste contacte operaționale (de asemenea numite contacte principale) încep întotdeauna de la numărul unu. Acest lucru înseamnă că primul contact are numerele 1 și 2, al doilea contact are numerele de 3 și 4 și așa mai departe. Care este motivul pentru acest tip de numerotare? De regulă, numerele impare sunt utilizate pentru a conecta conductoarele de alimentare iar numerele pare consumatorul. Acest lucru ajută la identificarea sensului alimentării chiar dacă instalația este foarte complexă (sau după ce au trecut câțiva ani).

Numere din două cifre (de exemplu 13/14) indica un model cu contacte auxiliare (care sunt utilizate de exemplu în controlul sistemelor industriale).  Aceste contacte auxiliare (numite și contacte de control) au fiecare un număr de ordine și un număr care reprezintă funcția.  Primul număr este folosit consecutiv (ca număr de ordine) iar al doilea număr specifică tipul de contacte (numărul funcției).

Funcționarea contactoarelor

Acestea deconectează întotdeauna contactele NI - în câteva milisecunde - înainte de a conecta contactele ND.  O altă componentă importantă  este așa-numita "cameră de stingere".  Aici este locul unde arcul electric care poate să apară în procesul de comutație este stins pentru a preveni distrugerea aparatului și apoi apariția unui incendiu.

Întreținerea Contactoarelor:

Piesele care necesită de obicei întreținere sunt contactele. Costurile de întreținere sunt foarte scăzute la contactoarele auxiliare pentru că ele comută numai puteri mici. Spre deosebire de acestea, contactoarele de putere au nevoie de inspecții periodice pentru întreținerea contactelor (sau înlocuirea completă a acestora) pentru că (în funcție de frecvența de comutație) contactele se uzează treptat și funcționarea corectă a contactoarelor este afectată în timp.