Schrack Technik Romania
 • Schrack Design Software

  Programul Schrack Design – oferit gratuit utilizatorilor siteului www.schrack.ro – este un ghid de selecţie a produselor şi totodată are rolul de a vă asista în munca Dvs. de zi cu zi la proiectarea şi documentarea tablourilor electrice cu componente ale companiei Schrack Technik, în conformitate cu standardul EN 61439.

Tablouri electrice: proiectare și evaluare rapidă

Schrack Design vă ajută să proiectați cu ușurință tablourile electrice și totodată vă garantează conformitatea lor cu standardele în vigoare.

Dincolo de crearea vederilor frontale și a schemelor electrice puteți verifica calculul termic al tablourilor proiectate în concordanță cu IEC TR 60890, astfel întrunind condițiile de conformitate cu standardul EN 61439 (până la 1600A). Documentația de proiect este inclusă, iar Dvs. aveți la dispoziție o bază de date cu peste 10 000 produse.

NOU: generarea automată a schemelor pentru întreruptoare modulare: diferențiale, automate, combinate

 • Proiectarea tablourilor electrice conform standardului EN 61439: datorită testelor complete de putere disipată conform IEC 60890, tablourile proiectate de Dvs. vor respecta cerințele corespunzătoare standardului EN 61439 (fiecare tablou electric nou sau modificat trebuie să respecte acest standard) – punându-vă astfel în siguranță

 • Documentație doveditoare: toate datele relevante, informații detaliate din proiectul Dvs. și despre produsele selectate, incluzând eticheta de final care se atașează pe ușa tabloului – sunt integrate într-un singur document gata de imprimare.

 • Ușurința asamblării tabloului și a comenzii componentelor: odată specificate toate datele tabloului final, noi putem să vă oferim produsele Schrack – cu un singur click adăugați produsele în coșul de cumpărături.

Broșura de proiectare tablouri

6 pași spre tablouri electrice conform normelor

 1. Selectarea produselor
 2. Calculul concomitent al încălzirii
 3. Elaborarea planurilor de montaj
 4. Generarea schemelor electrice
 5. Imprimarea documentației
 6. Comanda produselor

Unealta perfectă pentru tablouri electrice: Schrack Design

 

Pentru a descărca aplicația dedicată tablourilor electrice, vă rugăm să folosiți contul Dvs. de utilizator Schrack. După ce vă logați puteți apoi descărca aplicația Schrack Design. Nu aveți încă un cont? Click aici pentru a vă înregistra

Descărcați softul acum

Adăugăm permanent funcții noi programului Schrack Design în ideea de a vă face lucrul cu acest instrument cât mai confortabil în timp.


Funcții adăugate recent:

Generare automată a schemelor multifilare:
Programul recunoaște articolele din lista de componente (ne referim aici la întreruptoare modulare: diferențiale, automate și combinate) și poate crea automat schema multifilară în conformitate cu amplasarea acestora în desenul frontal (ex. dintr-un întreruptor diferențial tetrapolar se alimentează mai multe întreruptoare automate fază+nul, se are în vedere bineînțeles echilibrarea pe faze).

Creare facilă a schemelor multifilare: cu această funcție programul întreabă pentru aparatele modulare adăugate în desenul frontal unde (la ce borne) va fi legată următoarea componentă (întreruptoare modulare: diferențiale, automate și combinate). Folosind aceste informații aplicația generează schema multifilară care conține aceste tipuri de componente.

Recomandare a dulapului potrivit pentru lista de materiale: puteți adăuga toate articolele în listă, apoi Schrack Design vă recomandă dulapul potrivit. Dvs. trebuie să dați click pe butonul “Înlocuire dulap” după care bifați opțiunea “Afișează doar dulapurile recomandate”.

Formatul foii de lucru poate fi schimbat din A4 în A3: în setări puteți allege formatul foii de lucru.

Extinderea editorului de componentă și la desenul frontal: selectați un articol, apoi click dreapta pe el și alegeți comanda ‘”Editare bloc” – apoi puteți face modificări asupra desenului frontal.
Plastroanele vor fi adăugate automat prin dublu-click: dacă aveți un dulap cu plastroane, trebuie să inserați primul plastron manual (începând de sus) și celelalte vor fi inserate automat prin dublu click pe desen.

Shortcut pentru fiecare funcție: fiecare comandă scurtă poate fi modificată în setări.


Schimbarea ordinii paginilor din documentul de imprimare: cu trage și inserează puteți schimba ordinea paginilor.


Linkuri rapide pentru imprimare: click pe pagină pentru a o deschide direct.

Versiunea 3.0

 

Calcule termice până la 1600A incluzând grafice cu disiparea termică.

 

Conexiunea ușoară a două simboluri în scheme electrice cu ajutorul funcției linie colț.

 

Includerea conductoarelor în calculul termic.

 

Tutoriale video disponibile direct din Schrack Design.

Schaltschrank planen

Sunt peste 10 000 de produse în baza de date care pot fi folosite în proiectarea tabloului Dvs. Puteți începe fie cu componentele sau chiar cu dulapul. De asemenea puteți insera propriile articole definite în prealabil. Lista de articole/produse poate fi găsită  în partea stângă a imaginii și utilizează aceleași categorii ca și catalogul general.

Puteți folosi funcția de căutare pentru un produs prin codul său sau prin text de căutare. Dacă doriți să setați cantitatea unui produs o puteți face fie când selectați un produs din listă apoi cu click dreapta “Adăugați la proiect” fie după aceea în lista de materiale cu click dreapta pe produs și “Setare cantitate”.

Schaltschrank Planung

Lista de materiale ne ajută să proiectăm unul sau mai multe tablouri electrice independent unul de altul. Sunt necesari doar câțiva pași pentru a adăuga sau înlocui articole, schimba cantitatea unui articol sau utiliza un dulap preconfigurat.

 

Dacă selectați un dulap modular cu un cod totalizator (de ex. EVN 3U24NE, IL164324NS), sistemul va afișa lista de componente individuale pe care le conține. Puteți să modificați cantitatea sau să înlocuiți un articol din această componență. Puteți utiliza de asemenea iconița cu stea strălucitoare din dreapta pentru a defini un produs ca fiind favorit. Acesta va fi afișat în lista personală de produse (în stânga bazei de date) care va fi disponibilă și pentru utilizări viitoare.

 

Este de asemenea posibil să importăm fișiere .csv. Cu ajutorul acestei funcții putem încărca liste lungi de produse în Schrack Design cu un singur click.

Schaltschrank Software

Pentru a crea planul de montaj (desenul frontal) al tabloului Dvs. pur și simplu trageți și inserați iconițele tuturor componentelor pe planul de montaj  în fereastra “Vedere frontală” și poziționați-le conform cerințelor sau poziționați-le automat prin dublu click. Aceste iconițe sunt disponibile în lista de materiale (fereastra din mijloc) în dreapta fiecărei componente. Dacă folosiți funcția poziționare automata cu dublu click atunci Schrack Design recunoaște automat capătul de rând la dulapurile modulare și tot automat trece la rândul următor.

De asemenea la un dulap modular, Schrack  Design indică unde sunt amplasate plastroanele și unde este posibil să amplasăm noile componente.

Prin selectarea unui dulap prin codul de comandă combinat (ex: IL172324AS) veți vedea automat lista de materiale ale componentelor individuale imediat ce îl inserați. Depinzând de cerințele Dvs. puteți apoi modifica insertul sau schimba unele elemente componente cu altele, ex. doriți să schimbați un plastron decupat 3G3 IL051303-H cu unul orb 3B3 IL056303. Pentru a face asta, căutați componenta în listă și selectați-o.

Combinația originală de articole a tabloului rămâne în listă.

 

Se pot crea scheme electrice mono sau multifilare pentru tabloul Dvs.

 

Schema multifilară pentru întreruptoare automate diferențiale și combinate va fi creată automat pe baza desenului frontal. Pentru a utilizarea acestei funcții ea trebuie activată din meniul “Schemă automată” din setările Schrack Design. De îndată ce ați realizat desenul frontal apoi dați click pe tabul “Schema multifilară” și Schrack Design desenează automat schema electrică multifilară pentru Dvs.

 

Bineînțeles Dvs. puteți adăuga articolele manual – simplu luați simbolurile ca în desenul frontal cu “trage și inserează” și apoi le puteți insera la locul potrivit în schemă. Sau ca în desenul frontal puteți adăuga articolele semiautomat prin dublu click, ele poziționânde-se automat fiecare în dreapta celui dinaintea sa.

 

Pentru a lega (conecta) componentele între ele puteți folosi funcția “linie colț”. Această funcție introduce o linie colț de 90 grade care poate fi rotită cu tasta Tab. Depinzând de cum ați poziționat unghiul drept linia colț se va poziționa automat recunoscând bornele aparatelor.

Sunt alte câteva funcții care ajută la o proiectare profesională. De exemplu este posibil să adăugați o notă articolului, care va fi inclus  automat în documentație. De asemenea puteți să creați linkuri între pagini și astfel să puteți aborda proiecte mai complexe. Pentru a evita linkuri greșite toate iconițele pot fi editate, mutate sau plasate individual.

Schaltschränke planen

Schrack Design monitorizează temperatura din tablou în timp real și imediat afișează un avertisment dacă temperatura depășește limita maximă admisă pentru configurația respectivă de aparate.

 

Acest calcul termic în timp real se reface de îndată ce o anumită componentă  a fost introdusă în lista de materiale. Dacă se depășește limita maximă admisă se afișează imediat un avertisment pe fundal roșu.

Pentru a recalibra temperatura în tablou dați click pe iconița care afișează avertismentul cu roșu după care vom fi conduși către un ghid în patru pași care ne va ajuta să proiectăm tabloul în cadrul normativelor. Ghidul este foarte util în rezolvarea acestei probleme.

Schaltschränke planen

Ghidul de calcul termic ne oferă pași simpli pentru a recalibra tabloul electric astfel încât acesta să se conformeze normativelor. În primul pas putem ajusta factorii de influență cum ar fi temperatura mediului ambiant sau tipul de montaj și factorul de diversitate.

Aceste valori trebuie să se potrivească condițiilor actuale de la locul de montaj. Este de asemenea posibil să se înlocuiască dulapul (mai mare sau mai mic).

În pasul doi se pot adăuga bare colectoare cu lungimea corespunzătoare utilizată în dulap pentru a calcula temperatura actuală. Ajustând lungimile automat se ajustează puterea disipată de sistemele de bare.

În pasul trei se ajustează conductoarele. Pentru a face asta trebuie să specificați secțiunile, modul de instalare și lungimile acestora. Calculul așa cum am amintit mai devreme se face automat.

La pasul patru aplicația recomandă un sistem eficient de ventilație, dacă este necesar, pentru a scădea temperatura la valori admise de standarde. Dacă adăugați un sistem de ventilație, toate articolele componente vor fi adăugate în lista de materiale.

Schaltschrankplanung software

Pentru a imprima raportul IEC 890+A1 pentru tabloul Dvs. utilizați simplu funcția imprimă. Acest raport va conține planul de montaj (vedere frontală), scheme electrice (mono sau multifilare), lista de materiale, tabelul de poziționare, declarația de conformitate și rezultatul amănunțit al calculului termic conform IEC 890 + A1.

 

Ultima data, dar nu în ultimul rând raportul va conține o etichetă cu toate datele relevante ale tabloului proiectat. Eticheta se imprimă simplu pe o imprimantă specială pentru etichete (a se vedea secțiunea 8) și apoi lipiți eticheta pe ușa dulapului.

 

Schrack Design vă permite să imprimați rapid și eficient eticheta cu datele relevante ale tabloului.

 Vă recomandăm o imprimantă specială cu transfer termic pentru etichete TTP-245C pentru această operație.

Dacă sunteți client Schrack, puteți primi o ofertă specială pentru această imprimantă. Puteți afla mai multe detalii despre această imprimantă în fișa tehnică.

Verteiler Software

Documentul corespunzător tabloului trebuie arhivat pentru o perioadă de 10 ani pentru a se conforma legislației. Pentru a face asta puteți salva oricând proiectul. În plus puteți imprima documentul în format pdf.

 

Puteți utiliza funcția export pentru a salva lista de materiale în format .txt sau .xls. Astfel cu câteva click-uri puteți salva un raport sau exporta lista de materiale.

Schaltschränke Software

De îndată ce tabloul electric este finalizat și se conformează standardelor, puteți foarte simplu să comandați toate produsele Schrack în Shopul Online. Dacă dați click pe coșul de cumpărături, sistemul va genera lista corespunzătoare de materiale în contul de utilizator Schrack Technik.

Suport

 

Dacă aveți nelămuriri sau întrebări legate de această pagină sau aveți nevoie de asistență în ceea ce privește utilizarea aplicației Schrack Design, vă rugăm să ne contactați la adresa: digital@schrack.ro.

 

Vom face tot posibilul să răspundem cât mai repede solicitării Dvs. și astfel să intrăm în contact!