Schrack Technik Romania

Întreruptoare de putere

Catalogul Distribuția și controlul energiei, volumul 3/5.

Continuând seria de cataloage “Distribuția și controlul energiei”, începută anul trecut cu volumele 1 și 2, vă invităm să-l descoperiți anul acesta pe cel de-al treilea și anume: “Întreruptoare de putere”. Este un catalog care în cele aproape 400 de pagini ale sale descrie atât gamele de performanță cât și pe cele economice din portofoliul Schrack Technik. Aceste aparate se pot folosi pentru comutația și protecția circuitelor din: tablouri de distribuţie mici, tablouri pentru comanda utilajelor sau cu echipamente combinate de pornire a motoarelor, tablouri de distribuţie mari, acoperind o gamă foarte vastă de curenți nominali: 16-6300A.

În prima parte se prezintă o serie foarte importantă pentru Schrack și anume seria MC.  Sunt întreruptoare compacte atât fixe cât și debroșabile până 1600A, cu 3 sau 4 poli, capacități de rupere între 25kA și 150kA asigurând astfel protecție pentru cea mai mare parte din aplicațiile întâlnite. Pot fi echipate cu declanșatoare simple (magnetotermice) sau complexe (electronice) și de asemenea există declanșatoare speciale pentru protecția motoarelor. Pentru fiecare mărime constructivă sunt prezente accesorii dintre cele mai diverse cum ar fi: mecanisme de acționare rotative sau cu motor, mânere cu montaj pe ușă, DTM-uri și bobine de declanșare, declanșatoare de curent rezidual, accesorii de conexiune și multe altele.

Catalogul continuă în partea a doua cu întreruptoare cu comutație în aer, seria MO, având curenți până la 6300A. Este o gamă complexă care pe lângă comutație și protecție asigură și alte funcții dintre care amintim: măsură de mărimi electrice, transmitere prin profibus, reglaje și comenzi de la distanță. Pot fi echipate din fabricație cu 5 tipuri de declanșatoare electronice cu ajutorul cărora pot fi setați diverși parametri: IR, tR, ISD, tSD, Ii, I2t, I4t, I2tSD, Ig, tg, I2tg etc. Având aceste reglaje complexe se poate rezolva problema selectivității în combinație cu orice fel de aparate prezente în instalația dvs. Această gamă prezintă avantajul că dacă se folosește configuratorul nostru aparatele se pot comanda ca atare și vin gata de instalare (echipate din fabricație cu toate accesoriile și caracteristicile solicitate).

Partea a treia completează practic gama de întreruptoare cu două serii economice și anume: MY și MZ. Întreruptoarele MY sunt echipate cu declanșatoare magnetotermice fixate din fabricație, acoperind o plajă de curenți până la 400A și o capacitate de rupere la scurtcircuit de până la 50kA. Pot fi echipate suplimentar cu contacte auxiliare, bobine de declanșare și alte variante de conexiune decât cele standard. Seria MZ prin declanșatoarele sale magnetotermice sau electronice prezintă posibilitatea de reglaj a curenților până la 630A. Gama de accesorii este mai vastă incluzând manete și elemente de cuplare pe ușă, interblocaje mecanice, motoare de acționare, diverse posibilități de conexiune și altele.

Fiecare gamă din cele prezente în acest catalog este urmată de anexe unde dvs. utilizatorii găsiți diverse detalii tehnice care vă pot ajuta în alegerea celei mai bune variante pentru proiectul la care lucrați.